sobota 15 2018

razstava Od kod prihajajo jaslice?

Razstava jaslic v Šmarju - Sap



V organizaciji Turističnega društva je potekala prireditev ob odprtju razstave jaslic sveta z naslovom Od kod prihajajo jaslice. Razstava je na ogled v Turnčku pri farni cerkvi.


Razstavljeni so številni eksponati, tako slovenskih, kot primerki jaslic z vsega sveta zbranih iz zasebnih zbirk naših krajanov. Razstavo je odprla Meta Zoran, med drugim športna novinarka, ki je tudi lastnica večine razstavljenih eksponatov. Odprtje so s krajšim božičnim koncertom popestrili pevci mešanega pevskega zbora UTŽ iz Grosuplja, župnik dr. Bojan Korošak, ki je predstavil zgodovino nastanka jaslic ter pobudnica razstave Darja Štibernik, otroci pa so razstavili likovna dela na temo Naša družina.

Na ogled so postavljene jaslice iz Slovenije, predstavljene so tudi originalne taboriščne jaslice, pa jaslice iz Španije, Češke, Rusije, Katarja, Italije, ... Vsekakor vredno ogleda!





Darja Štibernik

Marjeta Zoran, lastnica večine predstavljenih jaslic

župnik dr. Bojan Korošak


mešani pevski zbor UTŽ Grosuplje



del razstavljenih jaslic








Še video z odprtja razstave:

 
vir Youtube, avtor Brane Petrovič

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Dobrodošli. Vsi vaši komentarji so dobrodošli. Oglasi pač ne.

Predstavljena objava

NOVE JASLICE POD ŠMARSKO LIPO Turistično društvo Šmarje-Sap Turistično društvo Šmarje-Sap je ob 800 letnici prvih jaslic na slovenskem na po...