nedelja 23 2018

Kranjska gora, Zelenci, jezero Jasna

Kranjska gora, Zelenci, jezero Jasna


Najprej Zelenci:
nekaj najlepšega v deželi tej! Takoj za vasjo Podkoren iz smeri Kranjske gore je naravni rezervat, kjer domuje veliko zanimivih rastlinskih vrst, dvoživk, ptičev, ki jih v tem letnem času seveda ni videti. 

Z gozdom obraščeno območje je trenutno nedostopno zaradi vetroloma, pa vendar, če je radovednost prevelika, si lahko ogledaš to smaragdno zeleno jezero, iz katerega dobesedno vre. Na dnu se vidi jezerska kreda, ki daje značilno modrozeleno barvo, mehurčki pa kažejo na izredno čiste in hladne izvire. Prav zaradi barve je jezero z močvirjem dobilo ime.







jezero Jasna:
odsevi gora se vidijo v kristalni jezerski vodi. Pred začetkom vzpona oziroma prvih zavojev ceste na Vršič se lahko ustaviš na kratek oddih pri jezeru Jasna. Sestavlja ga dvoje medsebojno povezanih umetnih jezer ob sotočju potokov Velike in Male Pišnice.

Tu je več pomolov, razgledna ploščad. Okoli jezera se lahko sprehodite po urejenih poteh s prečudovito naravno kuliso Razorja in Prisanka. 
Za zaključek pa lahko privoščiš fotografijo s stricem Prisankom, brez fotografije ponosnega bronastega kozoroga seveda tudi ne gre. 














Kranjska gora:
winter fairytail, turistična destinacija, smučarski center, ...
V centru mesta je Alpska vasica, oziroma sprehajalna pot mimo trgovinic in hišic z mnogimi dobrotami.













Ni komentarjev:

Objavite komentar

Dobrodošli. Vsi vaši komentarji so dobrodošli. Oglasi pač ne.

Predstavljena objava

NOVE JASLICE POD ŠMARSKO LIPO Turistično društvo Šmarje-Sap Turistično društvo Šmarje-Sap je ob 800 letnici prvih jaslic na slovenskem na po...