četrtek 04 2017

Trška gora

Trška gora


... dežela cvička, Slakova dežela ali kako drugače. Vsi ti kraji so vidni že s prostim očesom, ko se peljete mimo Novega mesta, le ozreti se je potrebno. V bližini Otočec, Šmarješke toplice, pogled pa se ustavi na čudovitih gričih, na katerih se dvigajo cerkvice, gradovi, zidanice, trte, ...

Po še enem obisku prelepe Dolenjske, so tu fotografije še bližnjih gričev in pogledov s Trške gore. Nedaleč stran je tudi stari grad, nadaljevanje obiska pa sledi pri cerkvici rojstva Blažene device Marije na Trški gori. Ob cerkvici seveda ne spregledaš mogočnih lip, skozi katere se lahko celo sprehodiš. Tudi spomenik Lojzetu Slaku je tu, saj je v teh krajih doma. 

Sam bi si želel še malo bolj označenih poti, tako da lažje najdeš pot od zidanice do zidanice in naprej. Pogled z dežele cvička pa prečudovit. Kakšen pa je cviček? O tem pa kdaj drugič.

















Stari grad Zagrad pri Otočcu



Grad je deloma urejen, opazno pa je nestrokovno vlaganje in pozidava. Upam, da lahko z vlaganji v objekt in povečanje možnosti obiska pritegne lastnike, da objekt še bolj približajo javnosti.







Predstavljena objava

NOVE JASLICE POD ŠMARSKO LIPO Turistično društvo Šmarje-Sap Turistično društvo Šmarje-Sap je ob 800 letnici prvih jaslic na slovenskem na po...