nedelja 02 2017

Opatija

Opatija


No, pa poglejmo še malo k sosedom. Na tak lep vikend, pa res ne moreš biti doma. Malo manj kot dve urici, pa sva bila v Opatiji. Že dolgo je tega, kar sem bil z družino v teh krajih. Pravzaprav se je sploh ne spomnim. 

V Opatiji lahko opaziš zgodovinski pridih, v starih, a skrbno obnovljenih stavbah, lepih fasadah. Med sprehodom opaziš, da se nahajaš na promenadi takratnega vladarja avstroogrske. Torej gre za pomembne kraje, kamor so zahajali tudi vladarji. 

Sprehod je možen vse do Lovrana, kar predstavlja kakih 7 km v eno smer, in proti Reki še kakih 4 km. Ob obalni sprehajalni poti pa lahko srečaš prodajalce okenskih in balkonskih rož, turistov, ki se ustavljajo ob spomenikih, ki predstavljajo razno razne prijazne možičke ob katerih se splača postati in napraviti kako fotko. 

Ena takih točk, ki jih je potrebno videti, je seveda deklica z galebom v roki. Domačini ji pravijo Madona.

In tu je še nekaj razglednic, kaj vse se da v kratkem času videti v bližnjih krajih in se jih splača videti na kak prelep dan in uživati v morskem zraku.

























































Ni komentarjev:

Objavite komentar

Dobrodošli. Vsi vaši komentarji so dobrodošli. Oglasi pač ne.

Predstavljena objava

NOVE JASLICE POD ŠMARSKO LIPO Turistično društvo Šmarje-Sap Turistično društvo Šmarje-Sap je ob 800 letnici prvih jaslic na slovenskem na po...